Hoofdcategorie Indische Gerechten
Subcategorie Varkensvlees
Gerechtensoort  
Land van herkomst Indonesië

 

 

LOEMPIA'S GORENG
Aantal Personen  4  
Tijd Voorbereiding  
Tijd bereiding  
Ingrediënten  A:

2 -3 varkenslappen
Loempiavellen
zout, peper
nootmuskaat
1 tl. ketoembar


B:

1/2 p. gehakt
Loempiavellen
zout, peper
nootmuskaat
1 tl. Ketoembar


C:

1 gaar gekookte kip
Loempiavellen
zout, peper
nootmuskaat
1 tl. Ketoembar
11/2 ons gepelde garnalen


A, B, C
11/2 ons taugé
wat fijngesneden prei
selderie
1 gr ui fijngesneden
1 tn knoflook
Bereiding  Variaties te over voor gebruik van loempia's. Loempia-vellen zijn hetzelfde als pangsit-vellen, dus ook te koop bij de toko's. Alleen laat u de vellen heel en de inhoud is iets anders. Wat u allemaal kunt gebruiken voor de vulling is als volgt:
2 à 3 varkenslappen die u van te voren bakt en in kleine blokjes snijdt. Uiteraard heeft u die van te voren ingesmeerd met zout, peper, nootmuskaat en 1 tl.ketoem­bar.Of ½ p.gehakt ook met dezelfde kruiden of een kip die u gaar heeft gekookt, daarbij als extra 1½ ons gepelde garnalen.
Als groenten gebruikt u 1½ ons taugé, wat fijngesneden prei, wat selderie, 1 gr.fijngesne­den ui en 1 tn.knoflook.

U fruit in wat slaolie 1 st.trassi, knoflook, en de ui en maakt het op smaak met zout, peper, nootmuskaat, en ve-tsin. U bakt dan 2 à 3 eieren als omelet en snijd deze in kleine reepjes, na van te voren wat zout en peper te hebben toegevoegd. Het vlees, gehakt of kip doet u erbij en de gefruite uien met de groenten. Is alles goed gaar, laat alles dan afkoelen en doe de in reepjes gesneden ei erbij en roer alles goed om. Leg op het vel een paar lepels van de gevormde brei en vouw het vel dicht, na wat ingesmeerd te hebben met water of melk, net als de pangsit. Bak de loempia's in hete olie knappend bruin. Serveer met een saus naar smaak (pangsit-saus, pindasaus etc.).
Bron Koninklijke Marine / Dinie van den Bos