Hoofdcategorie Europese gerechten
Subcategorie Nagerechten
Gerechtensoort Crêpes
Land van herkomst Franrkijk
 
 
Crêpes à la confiture d'abricot et aux mandarines
Aantal personen 4  
Tijd voorbereiding    
Tijd bereiding 15 min  
Ingrediënten

voor de crêpes
250 ml melk
125 gr bloem
25 gr suiker
1 ei
1 eigeel
25 gr boter
snufje zout
100 gr abrikozenjam
voor de mandarijnensiroop
15 mandarijntjes (½ lt jus)
40 gr suiker
1 theel maizena

Bereiding

Voor de siroop: Snijd de mandarijntjes in tweeën en pers ze uit. Giet de jus door een zeef en doe in een kleine pan. Voeg 40 gr suiker toe en laat zachtjes koken tot de suiker is gesmolten. Om de saus dikker te maken, meng een beetje maizena met 2 eetl water en voeg bij de jus. Laat 15 secondes koken, en laat afkoelen.
Voor het bereiden van de crêpes: Meng in een schaal de bloem, suiker en zout. Voeg 1 ei en 1 eigeel toe en meng met een garde. Voeg daaraan de melk en de boter toe en roer goed. Laat het 1 uur rusten (niet in de koelkast).
Bakken van de crêpes: Vet een koekenpan in met een beetje olie. Verwarm op middelmatig vuur en doe er een soeplepel beslag in en verdeel over de pan. Laat even bakken en draai de crêpe dan om. Leg de crêpes op een bord en bak de rest.
Wanner alle crêpes zijn gebakken (3 per persoon) bestrijk ze aan 1 kant met de abrikozenjam, vouw ze vervolgens in vieren. Zet voor het serveren de borden 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150ºC, zodat de crêpes lauw zijn. Verwarm de saus en serveer dit in een sauskom erbij.

Bron Chef Malin